ARTVİN BELEDİYESİ

Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr || Kep adresi : artvin@hs01.kep.tr

DUYURU 05/11/2019 11:50

KARBANMÖNOKSİT ZEHİRLENMELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN SOBA VE BACALARLA İLGİLİ ALINMASI GEREKEN KURALLAR

KARBANMÖNOKSİT ZEHİRLENMELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN SOBA VE BACALARLA İLGİLİ ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER • Soba Boruları birbiriyle birleştirilmesinde hava ve baca sızdırmazlığı sağlanmalı • Sobanın bulunduğu yer saatte bir mutlaka havalandırılmalı • Dumanın geri tepmesi önlenebilmesi için bacaların üst noktasının çatının en üst noktasından 1 metreden daha yüksekte olmalı ve mutlaka baca şapkası takılmalı • Lodos beklentisi olan günlerde yanmakta olan soba yatmadan evvel mutlak suretle söndürülmelidir.