ARTVİN'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 100. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Genel 01/09/2022 16:01

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Vali Doruk daha sonra makamında beraberindeki AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Ertunç Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Demirhan Elçin valilik makamında kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul etti.

Ardından Valilik önünde devam eden kutlamalar kapsamında Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Piyade Üsteğmen Ramazan Özkaya yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 30 Ağustos konulu şiirler okundu ve. Halk oyunları gösterisi yapıldı.

Törene Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Ertunç Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİN, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Duman, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç,  bazı kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan kaldı.

Tören öğrenciler, offroad spor kulübü üyeleri, motosiklet kulübü üyeleri ile askeri tören kıtasının geçişiyle sona erdi.