TÜM İŞÇİLERİMİZE %20 İLAVE ZAM

Genel 13/10/2022 19:13

Belediyemizde, kadrolu işçi ve şirket işçisi olarak çalışan emekçi arkadaşlarımızın geçimlerini daha da rahat sağlayabilmesi adına 2023 Mart ayında yapılacak Toplu İş Sözleşmesi öncesi tüm ücretlere %20 ilave zam yapıldı.

Belediye Başkanlık makamında Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve GENEL İŞ Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin arasında imzalanan ek protokol ardından konuşma yapan Başkan Elçin, 2022 yılı içerisinde 2. kez ek protokol yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

Başkan Elçin; ‘ Belediyemizin imkânları doğrultusunda çalışma arkadaşlarımızın enflasyon karşısında bir nebzede olsun korumak için 2022 yılı içerisinde aylık ücretlerini 2. Kez güncelliyoruz. Ücretlerin şimdiden tüm emekçi mesai arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum.’ Diye konuştu.

GENEL İŞ Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin ise; ‘Ülke ve Millet olarak, hep birlikte yüksek enflasyon ve hayat pahalılığını olduğu zor bir dönem yaşıyoruz. Bu koşullar altında çalışanların ücretleri adeta buharlaşmıştır.

Bu ekonomik krizi belediyelerin, belediye başkanlarının çıkarmadığını biliyoruz. Mal ve hizmet ürünlerinde ki artışlar Belediyelerin bütçelerini gelir gider dengesini de bozmuştur. Ancak bu şartlar altında kesintisiz fedakârca çalışan belediye işçileri aynı işleri yapmaya devam etmektedir. Bunun içindir ki bir nebze de olsa Artvin Belediyesi ile Mart ayında yapılacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine kadar çalışan emekçi arkadaşlarımıza katkı anlamında % 20 oranında artış yapılarak iyileştirme yapılmıştır.

Ekonomik krizi çalışanların çıkarmadığı halde en büyük mağduru da yine çalışanlar olmuştur. Çalışanların mağduriyetini geçiş dönemi olarak gidermek için bu artışı yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e,  işçi kardeşlerim adına Genel İş Şube Başkanı olarak teşekkür ediyorum.’ Dedi.