ARTVİN BELEDİYESİ KAHRAMANMARAŞ’A İTAFİYE GÖNDERDİ

Genel 07/02/2023 14:40

Artvin Belediyesi, Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere üç itfaiyeci ile birlikte bir itfaiye aracını Kahramanmaraş Valiliğinin emrine gönderdi.

Üç personelle birlikte, Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmaları için bir itfaiye aracı gönderen Artvin Belediye Başkanı itfaiyecileri uğurlarken yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Başkan Elçin; ‘Dün sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi direk etkileyen peş peşe o büyüklükte ayrı ayrı depremin olması ender görünen doğal felaketlerden biri. Ben orada deprem felaketi ile karşı karşıya gelenlere geçmiş olsun diyorum hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.

Devletimize kurumlarımıza vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu felaket bilinen bir felaket değil tedbirler alınır mıydı elbette alınırdı ama bugün onları konuşma zamanı değil. Bugün göçük altında kalanları kurtarma günüdür.

Dün akşam deprem bölgesine ısıtıcı, kuru gıda ve hijyen malzemelerinin olduğu yardım tırımızı gönderdik. Bugünde sayın valimizin talimatlar gereği Kahramanmaraş Valiliğinin emrine itfaiye aracımızı ve personelimizi gönderiyoruz. Arkadaşlarım daha önceki doğal felaketlerde nasıl fedakârca çalıştıysa burada da öyle çalışacaklardır. Oradaki insanlarımızdan bir tanesini bile kurtarabilir bir yangını söndürebilirseler ne mutlu bize diyorum. Bugün birlik günü, bugün başka bir şeyleri düşünme günü değil.

Oradaki insanları tasavvur edemiyorum, burada montla duruyoruz, kalorifer odalar da duruyoruz buna rağmen üşüyoruz. Orada insanların birbirinden haberi yok. Tekrar tekrar bütün Türk halkına geçmiş olsun diyorum Allah Sabırlar versin inşallah böyle felaketlerle Türkiye Cumhuriyeti bir daha karşılaşmaz diyorum. İnsanlık için de herkesin el uzatmasını bekliyorum.

Arkadaşlarımda yolu açık olsun. Önemli olan arkadaşlarımın güvenli yol üzerinden güvenli bir şekilde deprem bölgesine varabilmeleri yoksa acele gidelim diye başka bir felaketi yaşamamamız için arkadaşlarıma telkinde bulundum.

Artvin itfaiyesi olarak arkadaşlarımla gururlanıyorum İnşallah orada da görevlerini başarıyla yapıp gelirler orada da can kaybımız az olur diyorum. Mal sonradan gelir önemli olan candır tekrar Türk Milletinin başı sağ olsun.’ Diye konuştu