ARTVİN BELEDİYESİNDEN TARIMA TAM DESTEK

Genel 14/04/2020 16:33

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Merkez Köy ve Şehir Merkezindeki Muhtarlar ile bir araya gelerek köylerde yetişen ve yetiştirilen meyve ve sebzelerin pazarlanması hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda, Artvin Merkeze bağlı köylerde yetişen ve yetiştirilen ürünlerin cins ve miktarının tespit edilmesi ve bunların pazarlanması, ürettiği meyve ve sebzeyi satma imkanı bulamayan köylü ve üreticinin ürünlerinin ekonomiye kazandırılarak köylü ve üreticiye nasıl destek olunacağı ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Temiz topraklarda iyi tarım yaparak üretimi artırarak üreticiye destek olmak istediklerini belirten Başkan Elçin sözlerine şöyle devam etti:

“Köylerimizde yetişen meyve ve sebzelerin çürümeden, dalında kurumadan pazarlamasını sağlamak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk adımı geçtiğimiz günlerde şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel marketler ile bir araya gelerek köylerimizde yetişen meyve ve sebzeleri satın almaları için bir görüşme gerçekleştirdik.

Meyve ve Sebzelerin kısa ömürlü olmasından dolayı bunların çürümesini engellemek için soğuk hava deposu yapabileceğimiz veya kiralayabileceğimiz yerler için araştırmaya başladık umarım kısa zamanda soğuk hava deposu sorununu da çözeriz.

Artvin Merkez olarak bizim en büyük avantajımız, merkeze bağlı olan 36 köyün çoğunun merkeze yakın olmasıdır.

Biz bu proje ile köylerde yetişen meyve ve sebzelerin pazarlamasını sağlayarak üreticiye gelir oluşturabilmek ve işsiz gençlerimizi tarıma ve üretime teşvik ederek istihdam sorununu çözmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Toplantı olumlu bir havada gerçekleşerek, muhtarlar kendi bölgelerinde üretilen veya üretilecek meyve ve sebzelerin ne kadar üretildiği yada ne kadar üretileceği ile ilgili tespitleri yaptıktan sonra Artvin Merkez Mahalle ve Merkez Köylerdeki meyve ve sebze üretim kapasitesi belirlenerek en kısa zamanda yeniden toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya, Artvin Merkeze bağlı tüm köy muhtarlarının katılımı planlanmaktaydı. Coronavirüs (Covid19)  koruma tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması amacıyla merkeze bağlı 36 köy muhtarını temsilen, Artvin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Tütüncüler Köy Muhtarı Hasan Cin, Ballı Üzüm Köyü Muhtarı Ali Fuat Beyaz, Seyitler Köyü Muhtarı Mustafa Keskin ve Erenler Köy Muhtarı Osman Nuri Şener katıldı.