BAŞKAN ELÇİN, TÜRKİYE ENGELLİLER MECLİSİ ARTVİN ŞUBESİNİ KABUL ETTİ

Genel 04/10/2019 14:16

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’i, makamında Türkiye Engelliler Meclisi Artvin Başkanı Cemil Öngüner ve yönetimi ile Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz ziyaret etti.

Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, Türkiye Engelliler Meclisinin ve Artvin Engelliler Derneğinin yapmış olduğu faaliyet hakkında Başkan Elçin’e, bilgi vererek Artvin’de engelli vatandaşların sosyal hayat katılabilmesi için neler yapılabileceği hakkında bir süre karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Ersöz:” Engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması için şehrimizde belediye bünyesine engelli aracı alınıp evinden çıkamayan engellilerimize hizmet vermesi gerekiyor. Şehir merkezinde engelli tuvaletinin yapılmasını yeni düzenlenen caddelerde engellilerinde rahatça kullanabileceği kaldırımların yapılmasını istiyoruz. Ayrıca derneğimizin çalışmaları olan Demans, alzhamır merkezi, erken yaş alma evi oluşturulması için mekan sağlanmasını ve hizmet merkezi kurulmasını, Belediye bünyesinde engelli vatandaşlara hizmet verecek donanımlı personelin olduğu bir masa kurulmasını akabinde kent konseyinin tekrar oluşturulup sivil toplumun kent yönetimine etkin katılım sağlanmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Başkan Elçin nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Artvin’de engelli vatandaşlarında toplum içinde yaşadığını belirterek onların sosyalleşmesi için belediye imkanları doğrultusunda ellerinden geleceklerini yapacaklarını belirterek araç konusunda belediyenin böyle bir imkanının olmadığını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Ziyarette Türkiye Engelliler Artvim Meclis Başkanı Cemil Öngüner, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, Ardanuç Belediyesinin ilk tek engelli meclis üyesi Aysel İlhan, Ardanuç Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Nermin Aksu, Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Nihal Koçak, Engelli Meclisi Delegeleri Hangül Aktaş ve Yaşar Öztürk yer aldı.