ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI AKÇAM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Genel 07/02/2020 16:57

Belediye Başkanımız Demirhan Elçin, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Çavuş Özen Akçam’ın cenaze törenine katıldı.

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki arama kurtarma çalışmaları sırasında çığ altında kalan şehit Jandarma Uzman Onbaşı Özen Akçam (26), memleketi Artvin'in Ardanuç ilçesi Bulanık köyünde toprağa verildi.

6 Şubat 2020 tarihinde Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenden sonra Şehit Akçam'ın naaşı, dün Van'daki törenin ardından uçakla Trabzon'a buradan da kara yolu ile Artvin’in Ardanuç ilçesine getirildi.

Ardanuç ilçesi Merkez Camiine getirilen Şehidimizin naaşı cenaze namazı kılındıktan sonra dualarla cenaze aracına konularak Ardanuç ilçesi Bulanık Köyündeki aile kabristanlığında yakınları, il protokolü ve  kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özen Akçam’ın tabutunun sarıldığı Türk Bayrağı Vali Yılmaz Doruk tarafından şehidimizin babası Nazım Akçam’a teslim edildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Enerji ev Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğ General Hasan Koçyiğit, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkan Yardımcısı Engin Erkan, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Yasın Başbay, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ve binlerce vatandaş katıldı.