CORONAVİRÜSÜNE KARŞI DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Genel 19/03/2020 15:25

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Belediye dolmuş duraklarında ve 33 Nolu Şehiriçi Dolmuşçular Kooperatifinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarını Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Şeref ÖNGÜNER ve S.S. 33 Nolu Şehiriçi Dolmuşçular Kooperatif Başkanı Sayın Remzi Yıldız ile birlikte yerinde inceledi.

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
‘’Rutin temizlik işlemlerinin gerçekleştirilmesine karşın diğer kamusal mecralar gibi Corona virüsünün toplu taşıma araçlarında da önemli risk alanlarından birini oluşturduğunun farkındayız.
Bu nedenle bugün halkımızın toplu taşımada yoğunlukla kullandığı 33 Nolu Şehiriçi Dolmuşçular Kooperatifine bağlı tüm dolmuşlarımızda rutin temizlik faaliyetlerine ek olarak Corona virüsüne karşı tedbir amaçlı dezenfeksiyon çalışmasını gerçekleştirdik.
Belediyemize ait hizmet binalarında, tesislerimizde, taksi duraklarında, çocuk parklarında ve ortak yaşam alanlarında rutin temizlik faaliyetlerimizin dışında Corona virüsüne karşı tedbir amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Vatandaşlarımızdan ricamız, biz bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın alması gereken bireysel önlemler var. Kişisel temizliğin yanı sıra, Sağlık Bakanlığımızında özellikle vurguladığı gibi; başta 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız olmak üzere, hamilelerin, bağışıklık sorunu olanların, kanser tedavisi görenlerin, kronik solunum yolu, kalp damar, şeker ve diğer kronik rahatsızlıkları bulunanların, virüsün yarattığı tehdit tamamen ortadan kalkıncaya kadar temasın yoğun olduğu, kalabalık ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durmalarıdır.
Bu süreçte Belediyemiz bütün birimleri ile görevinin başında olup vatandaşlarımız Artvin Belediyesi ile ilgili her türlü ödeme, başvuru, şikayet, talep vb. işlemlerini web sitemiz üzerinden ve Akıllı Şehir Artvin Mobil uygulamamızdan gerçekleştirebilirler.
Ayrıca Belediyemize bağlı tüm birimlerimizdeki işlemler için, 444 70 08 ,212 37 11 , 153 nolu telefonlarımızdan ve 0541 212 3711 WhatsApp ihbar hattımızdan 7/24 bize ulaşabilirler.
Göreve geldiğimiz günden itibaren her uygulamamızda olduğu gibi 7/24 Biz Burdayız şiarıyla çalışmaya devam ediyoruz.
Son olarak bir süre kalabalık ortamlara girmemenizi rica eder, sizlerin sağlığının önceliğimiz olduğunu bilmenizi isterim ve Belediyemizin rutin işleri haricinde korona virüsü sağlık tedbirleri kapsamında gecesini gündüzüne katarak çalışan mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
S.S. 33 Nolu Şehiriçi Dolmuşçular Kooperatif Başkanı Remzi Yıldız:”Artvin Şehiriçi dolmuş kooperatifi olarak Korona virüsü ile ilgili devletimiz almış olduğu tedbirler bağlamında bizlerde vatandaşlımızın daha sağlıklı taşınması ve tedirginliklerin ortadan kalkması için gerekli dezenfekte çalışmalarını yaptırıyoruz. Dezenfekte çalışmaları belirli aralıklarla devam edecektir. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanırken tedirginlikleri olmasın. Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin’in koordinasyonuyla bu tedbirleri aldık kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.
Dolmuşların hijyen ve dezenfekte çalışmalarını gören yolcular dezenfekte çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek temizlik konusunda bu kadar özen gösteren Artvin Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.