BAŞKAN ELÇİN DİSK’İN BASIN AÇIKLAMASINA KATILDI

Genel 16/06/2020 15:10

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, DİSK Artvin Şubesinin Türkiye işçi sınıfının en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişinin 50’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

DİSK Artvin Şubesinin Halit Paşa Meydan’ında düzenlediği basın açıklamasında, DİSK Artvin Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Çetin Can, “15-16 Haziran Direnişinin işçilerin, DİSK’e sahip çıkma direnişi” olduğunu belirtti.

Artvin Belediye Başkanı mücadelesiz hiç bir şeyin kazanılmayacağını söyleyerek işçilerin mücadelesini kutladı.

Elçin: ”Bizler seçilen Belediye Başkanları olarak hemşehrilerimizin işçileriyiz. Birbirimizle beraberiz mücadelesiz hiç bir şey kazanılmaz. O nedenle sizin mücadelenizi kutluyorum. İşçinin kıdem tazminatına kimse el uzatmasın. Demokrasiyle yönetilen ülkeler de, çalışanların haklarını işçinin emekliliği hak ettiği gün, Sosyal Sigortalar Kurumu taraflıdan işçinin parası ödenmelidir. İşçi ben kıdem tazminatını alacak mıyım alamayacak mıyım düşüncesinde olmamalı. Bizler işçi kardeşlerimizin yanındayız. Umut ediyorum ki işçiden, emekçiden, çalışan memurdan yana iktidarlar gelir bunlarda düzeltilir. Kıdem tazminatı gaspına hayır diyor hepinizin mücadelesini kutluyorum.” Dedi.

DİSK Genel-İş Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin Türkiye işçi sınıfı olarak hak aramak içerisinde olduklarını ifade ederek kıdem tazminatına dokundurmayacaklarını söyledi.

Bilgin:” Biz siyaset yapmıyoruz Türkiye İşçi sınıfı olarak hak aramak içerisindeyiz adalet arıyoruz adalet istiyoruz. Türkiye’de 16 milyona aşkın çalışan var. Emekli ikramiyesi şimdi gasp edilmek isteniyor. Sahte Sendikalara üye olup aidat ödeyen arkadaşlar, niye para ödüyorsunuz kime para ödüyorsunuz. Bari mektup yazın, bizim hakkımızı çalıyorlar sessiz niye duruyorsun ey Hak-İş. Sonu ne olursa olsun Kıdem tazminatına el dokundurtmayacağız. Kıdem tazminatına dokunma yanarsın.” Dedi.

Basın açıklamasına, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, Artvin Barosu Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Egˆitim Sen Artvin S¸ubesi Bas¸kanı Ko¨ksal Gu¨mu¨s¸, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Altıparmak ve Disk üyesi işçiler katıldı.