BELEDİYE MÜLKLERİNDE KİRACI OLAN ESNAFA BELEDİYEDEN 500 BİN TL’LİK JEST

Genel 22/06/2020 17:15

Artvin Belediyesi, Haziran Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında; 2.5 Aylık pandemi sürecinde faaliyetleri yasaklanan, işyerleri kapatılan ve çalışma şartları kısıtlanan belediye mülklerinde kiracı olan esnaflara kira desteğinde bulunma kararı aldı.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, Belediye Başkanlık Makamında yapılan Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında; Belediye mülklerinde kiracı olan esnafın, 2.5 aylık pandemi sürecinde faaliyetlerinin yasaklanması ve işyerlerinin kapanmasından dolayı biriken borçlarını ödeyebilmeleri amacıyla kira desteğinde bulunma ve iş yerleri açma yasağı kalktıktan sonraki 1 ay daha kira almama kararı alarak toplam 3.5 aylık kiranın alınmaması kararlaştırıldı.

2.5 aylık pandemi sürecinde belediye mülklerinden kiracı olan ve işyerlerine kısıtlama getirilmemiş ve kapanmamış iş yeri sahibi esnafa da destek olmak üzere de 2.5 aylık kira bedellerinin yarısının alınmaması kararlaştırarak pandemi sürecinde esnafa destek sağlandı.

Bu süre zarfında kirasını ödemiş olan esnafın da bu haktan yaranacağını belirten Başkan Elçin, Belediye mülklerinde kiracı olan esnaftan toplam 500.383,15 TL kira bedeli almayarak esnafa fiilen nakdi yardımda bulunduklarını ifade etti.

Başkan Elçin; “Coronavirüs tedbirleri nedeniyle yaşadığımız pandemi süreci içerisinde kirasını ödemiş olan esnafımızın da bu haktan yararlanmasını sağlayarak ödediği kira bedeli gelecek ayki kira bedellerinden düşeceğiz. Böylelikle Belediye mülklerinde kiracı olan esnafımızdan toplam 500.383,15 TL olan kira bedelini almayarak fiilen nakdi yardımda bulunmuş olduk.

İnşallah bu zor günleri kısa zamanda atlatırız, temennisiyle tüm esnafımıza hayırlı bereketli bol kazançlı günler diliyorum" diye konuştu.