Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

ARTVİN’DE TRAFİĞİ RAHATLATACAK UYGULAMA HAYAT GEÇİYOR

Genel 29/06/2020 10:01

Artvin’de trafiğin rahatlaması amacıyla tek yöne çevrilen cadde ve sokaklarda kapan uygulamasına geçiliyor.

Artvin Belediyesi ve İl Trafik komisyonunu tarafından 07.10.2019 tarihinde trafiğin rahatlaması, yayaların da daha rahat yürümesi için şehir merkezinde ki toplam 12 sokak 2 caddenin tek yön olmasına kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda tek yön kuralının uygulanması için Artvin Belediyesi bu cadde ve sokaklara kapan ve uyarıcı levhalar koymaya başladı.

Çift taraflı trafiğin olduğu dar sokak ve caddelerdeki trafiği rahatlatmak amacıyla İl Trafik Komisyonu ile incelemelerde bulunarak 12 sokak ve 2 caddeyi tek yöne çevirerek kapan koyma kararı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Demirhan Elçin sözlerine şöyle devam etti:

Elçin: “ Yaptığımız tek yön uygulaması ile şehrimizdeki trafik rahatlayacağı gibi yayalar daha rahat yürüyecek. Hemşehrilerimizin mağdur olmamaları için trafik kurallarına ve uyarıcı levhalara uymalarını ve hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.