ŞEHİT DURSUN ACAR CADDESİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Genel 30/06/2020 18:26

Artvin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Şehit Dursun Acar Caddesinde ( Halkevi Caddesi) alt yapı çalışmalarına başladı.

Artvin Belediyesi tarafından Şehit Dursun Acar Caddesi (Halkevi Caddesi) güzergâhındaki binaların, yöresel kimliğin özgün mimari yapısına uygun bir şekilde bina dış cephe giydirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Artvin Belediyesi Fen İşleri, Türk Telekom ve ÇEDAŞ tarafından eş güdümlü bir şekilde alt yapı çalışmalarına başlanıldı. Bu kapsamda ÇEDAŞ’ın havai kabloları yer altına almasıyla birlikte cadde estetik bir görüntü kazanarak yöresel kimliğe göre, dış cephe kaplama yapılan binalar ön plana çıkacak.

Artvin Belediyesi bu proje kapsamında, cadde de ki kaldırımlar genişleterek yaya ulaşımını rahatlatacak. Yağmur suyu hatları yapılarak su taşkınları önlenecek ve cadde de ki içme suyu şebeke hatları yenilenecek.

3 Etap şeklinde olacak çalışmaların ilk etabı Vali Konağından Kolorta Mevkinin oraya kadar 2. Etabı ise Vali Konağından Hürriyet Caddesine (Kültür Sokak Çarşı tarafında Girişi) kadar devem edecek. 3. Etap çalışması Hürriyet Caddesi girişinden Halitpaşa Meydanına kadar devam edecek.

Şehit Dursun Acar Caddesinde ki çalışmaları yerinde İnceleyen Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 15 aylık süre içerisinde İnönü Caddesindeki düzenleme çalışmalarından sonra Şehit Dursun Acar Caddesininde düzenlenme çalışmalarına başladıklarını ve üst yapı işlemlerinin bitmesinin ardından alt yapı ile çalışmalara devam ettiğini belirtti.  Başkan Elçin, çalışmaların en kısa zaman içersin de tamamlayarak caddeyi Artvin halkının hizmetine açacaklarını bildirdi.