Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

TEMMUZ AYI OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel 02/07/2020 13:28

Artvin Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, sosyal mesafeye uyularak Belediye Başkanlık Makamında gerçekleştirildi.

Artvin Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, koronavirüs salgını sonrası yeni normalleşme dönemi önlemleri kapsamında Belediye Başkanlık Makamında sosyal mesafe kuralları uygulanarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı.

Meclis’in öncelikli gündemi, Yeni yapılacak olan binalar da yol altı katlarda iskan edilebilmesi görüşüldü. Yeni yapılacak olan binalarda, binanın tamamına yetecek otopark ve ortak kullanım alanları yapıldıktan sonra 2 kata kadar yol altı kat yapmaya izin verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Öğrenci servis araçlarında aranacak şartlar görüşülerek; yeni alınacak araçların 7 yaşını geçmemesi ve 10 yaşına kadar kullanılabilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

PANDEMİ SÜRECİNDEN DOLAYI ŞOFÖR ESNAFINI DESTEKLEYECİ KARARLAR ALINDI

Pandemi sürecinde Artvin halkının ulaşımını sağlayan S.S. 33 Nolu Şehiriçi Dolmuşçular Kooperatifine üye dolmuşların 2.5 aylık otopark ücretlerinin alınmaması görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Pandemi sürecinde eğitim ve öğretime ara verilmesinden dolayı iş yapamayan öğrenci servisi esnaflarının her yıl belediyeden aldığı ruhsat ücretlerinin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında alınmaması görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında 10 gündem maddesi görüşülerek meclis toplantısı son buldu.