Tel : 4447008 WhatsApp : 05412123711 E-Posta : artvin@artvin.bel.tr | Faks:04662123712 | Kep adresi: artvin@hs01.kep.tr

SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİNE BAŞLADIK

Genel 18/07/2020 20:18

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından Artvin Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan kısırlaştırma işlemlerini yerinde inceledi.

Artvin Belediyesi ile HAYTAP arasında imzalanan sokak hayvanlarını kısırlaştırma protokolü kapsamında, Van ve Bitlis Tatvan’dan gelen 3 veteriner hekim ve 1 Veteriner Sağlık Teknikeri, Artvin Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon merkezinde 110 sokak hayvanını kısırlaştırma, kuduz, iç  ve dış parazit aşılama çalışmalarına başladı.

Çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Elçin, HAYTAP’a ve HAYDİKO’ya desteklerinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

HAYDİKO adına açıklamada bulunan Emel Meriç yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin kısırlaştırmaya bağlı olduğunu ifade etti.

Meriç: ”Sokak hayvanları sorunu düzenli olarak kısırlaştırma yapılarak çözüme kavuşturulabilir. Sokak Hayvanlarının yaptığı doğumların çoğunda yavrular bakımsızlıktan perişan bir şekilde hayatlarını kaybediyor bundan dolayı hayvanların kaliteli bir yaşam sürebilmesi için düzenli bir şekilde kısırlaştırma işlemlerinin yapılması gerekmektedir.” Dedi.