ARTVİN'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 98. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Genel 30/08/2020 08:26

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Piyade Albay Şükrü Şenduran ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Teğmen Ramazan Özkaya yaptı.

Özkaya,  30 Ağustos’un 98 yıl önce bugün, Türk Milletinin Kahraman Türk Ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına karşı var oluş mücadelesinin sonucunda kazanılan eşine az rastlanır bir zafer olduğunu söyledi.

Bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu'nun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhasının tek tek düşünülerek hazırlanıp yönetildiğini kaydeden Özkaya, “Üzerimizde karabulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “ Ya İstiklal ya ölüm” parolasıyla çıktıkları yolu düşmana vurulan son darbe olan 30 Ağustos Zaferiyle taçlandırdı” dedi.

Özkaya konuşmasının devamında  "Mustafa Kemal’in başkomutanlığı altında Türk Kuvvetleri düşmanın beklemediği yerden taarruza geçerek, 5-6 ayda geçilemez denilen Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir kısmını imha etti. Bu taarruzla düşman son darbe vuruldu” ifadelerine yer verildi.

Törene Vali Yılmaz Doruk, CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Armağan Tokdemir, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, bazı kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan kaldı.