SÖYLENENLERE DEĞİL YAPILANLARA BAKIN

Artvin Belediyesi'nin, Can Dostlarına Bakabilecek Gücüde Vardır, Sevgisi de

Can Dostlarına Bakabilecek Gücüde Vardır, Sevgisi de

Kamuoyunun Bilgisine;

Bir kaç gündür kamuoyunda ve sosyal medyada konuşulan, Artvin Belediyesi’nin sokak hayvanlarına zulüm ettiği veya gerekli bakımları yapmadığı iddiaları tamamen yalan ve asılsızdır.

Bilindiği gibi, sokak hayvanları bulundukları bölgede hakimiyeti sağlamak için gruplar oluşturuyor ve sahiplenme içgüdüsüyle, sahiplendiği kendi bölgesinde başka bir sokak hayvanının bulunmasını istemediğinden, zaman zaman saldırgan olabiliyor yada fiziki yapıları gereği birlikte dolaşmaları, yada bulundukları bölgede mevzide siper almışcasına bölgesini koruma altına alması, bazı vatandaşlarımızı tedirgin etmekte ve korkutmakta olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.

Son gelişen olayda, korzul bölgesindeki köpeklerden bir tanesinin insanlara ve arabalara saldırdığı, yönünde vatandaşlarımızdan gelen şikayet üzerine bilgi sahibi olduk.

Akabinde saldıran bir adet köpeği, Belediye ekiplerimiz bulunduğu alan korzul mevkiinde saldırgan olması nedeniyle sakinleştirici kullanarak, hayvan barınağımıza getirilmiş halen daha sağlıklı bir şekilde barınağımızda misafir edilmektedir.

Göreve geldiğimizden bugüne değin hayvan dostu Belediye olarak çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam etmekteyiz.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evimize ek olarak;

2019 Mart ayından sonra mevcut 4.400 m2 alana ek olarak 2.500.m2 alanın çevresi çelik tellerle çevrilerek, Haydiko yöneticilerininde görüşleri alınarak 4 palya şeklinde üstününde örtülmesiyle canların yaşayabilecekleri, doğal ortamı aratmayacak ek hayvan barınağı inşaatımızı tamamlayarak toplamda 6.900 m2 alanı imkanlarımızın elverdiği ölçüde sokak hayvanları canlarımıza yaşam alanı yaratarak, Barınak, Rehabilitasyon ve Bakımevi hizmeti vermeye devam etmekteyiz.

Bu sayede toplam 350 adet sokak hayvanı canlarımıza bakabilecek kapasiteye ulaştık.

Belediye hudutlarında olsun olmasın 287 adet sokak hayvanının kısırlaştırma işlemlerini tamamladık.

Şehrimizin 32 farklı noktasına sokak hayvanlarımız için besleme noktası oluşturarak, periyodik olarak mama ve sularını hiçbir yerden yardım almaksızın eksiksiz temin ediyor, sürekli ve düzenli olarak kontrollerini yapıyoruz.

Ayrıca barınakta bulunan canlarımızın aşılama ve gerekli durumlarda tedavi işlemlerini düzenli ve rutin bir şekilde imkanlarımız dahilinde yerine getiriyoruz.

Belediyemizde Veteriner olmamasına karşın, Özel Hayvan Kliniklerinden Hizmet satın alarak Canlarımızın bakım ve tedavilerini yapıyoruz.

Her ay düzenli bir şekilde gerek sokaktaki canlarımız için gerekse de barınağımızda bakımını gerçekleştirdiğimiz, canlarımızın ihtiyaçları olan, mama alımı gerçekleştirip beslenmelerini sağlıyoruz.

Bütün bu olumlu adımları atarken, her zaman ilgili hayvan sever dernekleriyle istişare içerisinde olarak ortak hareket ettik.

Bu konudaki gönüllülerin barınağımızda inceleme yapması ve hatta talepleri doğrultusunda hayvanlarımızın bakımına yardımcı olmalarına kesinlikle engel olmadık.

Gelinen süreçte ; korzul bölgesinde şikayete konu olan köpeğimizi ekiplerimiz alıp barınakta misafir etmeye başlayınca, gönüllü arkadaşların barınağa giriş-çıkışları serbest olduğu için, daha önce saldırgan olduğu gerekçesiyle çok ender de olsa, misafir etmek için barınağa aldığımız canları hiç kimseye sormadan barınaktan çıkarıp serbest bırakmaları nedeniyle oluşan kaosun önüne geçilebilmesi ve Haydiko Başkanının korzul bölgesinden alınan bir canın barınakta misafir edilmesiyle ilgili olarak, mesainin bitmiş olmasına rağmen saat. 18.00 civarında, Belediye Başkanının makamına bağırarak çağırarak söylenmeyecek sözler edip, parmak sallayarak tehditvari söylemlerde bulunması sonucunda, sözde birkaç Hayvanseverlerin olayı provoke edebilecekleri düşünülerek ve Pandemi salgınında ilimizin iyi bir sıralamada olmaması nedeniyle, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaretçi girişleri geçici süreliğine durdurulma kararı alınmıştır.( Türkiye’nin birçok yerindeki Belediyelerinin Barınaklarına Pandemi nedeniyle ziyaretçi kabul edilmemektedir.)

Bazı sözde birkaç Hayvansever kendilerine vazife edinmişçesine, çalışmalarımıza yardımcı olmak yerine,  engel çıkarıp provoke etmeye çalışmaktadırlar.

Sözde birkaç Hayvansever, Belediyemizi ve Belediye Başkanımızı Emniyet Güçleri ve Milli Parklara şikayet etmiş, buradan bir şey çıkar diye umut etmişler ama;  Belediyenin yapmış olduğu tasarrufta yasalara aykırı bir durum olmadığı ilgililer tarafından tutanakla’da tespit edilmiştir.

İlgili tutanak açıklamamızın ekindedir.

Kendi hırsları ve egolarını yerine getiremeyenler yanlış algı operasyonu yapmaya başlamışlardır.

Kamuoyunda yanlış algı yaratmaya çalışan kişilere lütfen itibar etmeyiniz.

Artvin Belediyesi hayvan dostu bir belediyedir. Sokak hayvanları canlarımız için, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Bugüne değin, Hem Belediyemiz hem de Belediye Başkanımız, Hayvan Sever Derneklerine gerek şahsi,  gerekse kurumsal maddi-manevi desteğini her zaman vermiş olup, Hayvansever Derneklerinin taleplerini imkanları ölçüsünde hiçbir zaman reddetmemiş yerine getirmiş ve getirmeye çalışmıştır.

T.B.M.M gündeminde olan hayvan hakları yasası konusunda, canlarımızın yaşam koşullarına katkı sağlayacak her türlü gelişmenin de destekçisiyiz.

Bugüne kadar hiçbir sokak hayvanımızın canının alınmasına müsaade etmedik, bundan sonrada asla müsaade etmeyeceğimiz gibi, Allah’ın verdiği canı sadece Allah’ın alacağı şuuruyla hareket etmeye devam edeceğiz.

2019 Mart ayında göreve geldiğimiz günden beri, Canlarımızın bakımı, tedavisi, beslenmesi , güvenliği, barınması gibi ana kalem harcamalarına yaklaşık  850.000 - 900,000 TL. Belediyemiz bütçesinden ödenmiştir.

Kat kat fazlasını yapamaya da hazırız. Helali hoş olsun.

Çok kısa bir süre içerisinde kedilerimizin de barınabilecekleri kapalı alanı hizmete alacağız.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.