BAŞKAN ELÇİN MÜTEAHHİTLER İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Genel 05/03/2021 19:29

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Artvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Seçkin Kurt önderliğin şehrimizde ki faaliyet gösteren müteahhitler ile bir araya gelerek müteahhitlerin taleplerini dinledi.

Artvin Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, daha güzel bir Artvin için neler yapılabileceği ve müteahhitlerin talepleri üzerine müzakere toplantısı yapıldı.

Müteahhitlerin taleplerini dinleyen Başkan Elçin, “Aramızda güvensizlik olmasın. Bunun için işlerimizi dilekçe ile yapalım bir sıkıntı olmazsın.

Sizlerden otopark için özel bir isteğim olacak lütfen otoparkı yapacağınız binalar içerisinde çözün. Otopark içinde ödediğiniz bedelleri otopark için kullanılmak amacıyla muhasebede blokeli bir hesapta saklıyorum.

2018 yılında geçmiş yönetimce onaylanan İmar Planının bütününe itiraz edilmişti. Mahkemenin yönlendirdiği bilirkişi oy birliğiyle şehircilik ve plan ilkelerine aykırı olduğuna dair rapor vermişti. Biz yönetime gelince eski yönetimin yaptırdığı planı inceledikten sonra şehircilik ve plan ilkelerine aykırı durumu tespit ettiği için hiç zaman kaybetmeden şehrin tümü için revizyon imar plan çalışmalarına başlatıp. 02.01.2020 tarihinde Belediye Meclisimizden geçirerek halkımızın hizmetine sunduk. Taraflarla bir çok kez bir araya gelerek onların görüşlerini de alarak revizyon imar planını yaptık. Bu revizyon imar planını yapmamış olsaydık Artvin imarsız kalırdı.

Şehrimizde İçme Suyu ve Kanalizasyon şebeke hattı yapım işine başlıyoruz. Bu konuda inşaat ruhsat bedellerinizin tamamını peşin ödemenizi istiyorum.

Binalarınıza iskan alabilmeniz için su abonelikleriyle ilgili de, alternatifleri de ilerleyen toplantılarda görüşerek ortak bir noktada buluşalım.

Artvin’de ki konut fiyatlarının düşmesi için Artvin Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda sizlerin destekçisi olmak istiyoruz.” Dedi.

Artvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt toplantıya katılan müteahhitler adına yaptığı konuşmada, bu toplantıyı gerçekleştirdiği için Başkan Elçin’e teşekkürlerini ileterek, Artvin’e gelecek yatırımcıların önünün yasalar çerçevesinde açılarak Artvin’i daha da güzelleştirmek istediklerini söyledi…