ARTVİN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 99. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI KAPSAMINDA TÖREN DÜZENLENDİ.

Genel 30/08/2021 12:03

Valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na sırasıyla Artvin Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Artvin Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumuyla başladı.

Törende daha sonra, saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

Tören Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in Valilik makamında kurum amirleri, stk ve siyasi parti temsilcileri ile bayramlaşmasının ardından askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti.

Törende günün anlam ve önemini dair bir konuşma yapan Piyade Teğmen Ramazan Özkaya, Türkiye Cumhuriyetinin Kurulmasının temelini teşkil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özkaya, 30 Ağustos’un Türk Milletinin Türk ordusuyla birlikte yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda elde edilmiş tarihi bir zaferin yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Özkaya, “Üzerimizde karabulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “ Ya İstiklal ya ölüm” parolasıyla çıktıkları yolu düşmana vurulan son darbe olan 30 Ağustos Zaferiyle taçlandırdı.Mustafa Kemal’in başkomutanlığı altında Türk Kuvvetleri düşmanın beklemediği yerden taarruza geçerek, 5-6 ayda geçilemez denilen Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir kısmını imha etti. Bu taarruzla düşman son darbe vuruldu” ifadelerine yer verildi.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibince gerçekleştirilen gösteri beğeni topladı.

Törene Artvin Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Burak Onay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, Artvin İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kılınç, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.