BAŞKAN ELÇİN’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Genel 28/10/2021 18:18

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Bugün insandan, çoğulculuktan, haktan, hukuktan, adaletten ve özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca emperyalist güçlerle savaşan ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadelesi dünyaya örnek olan destansı bir zaferle taçlandırıp millet egemenliğinin en derin tutkusunun ifadesidir.

29 Ekim 1923 tarihi; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin güçlü ve çağdaş bir ülke ideali oluşturma yolunda kendisine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet rejimini kabul ettiği bir milattır.  Savaşlar ve işgaller görmüş ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi gelen Cumhuriyet, elbette kolay tesis edilmemiştir. Halkın iradesi ve idaresinden yana olan bu rejim için çok sancılı süreçlerden geçilmiştir. Yokluk ve türlü zorluklar içindeki ülkemizin insanlarının yorgunluğunu gören, vatandaşların bağımsızlığa ve özgürlüğe olan ihtiyacını bilen ve önemseyen bir deha önce Meclis’i kurmuş ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demiştir. O deha, o büyük önder, o Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te halkla birlikte Devlet rejimini Cumhuriyet olarak belirlemiştir.

İlkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 98. Yıldönümünü kutluyor; devrimleri ve dehası ile bize bu ufku açan büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’in tesisi ve ilerlemesinde emeği bulunan herkese sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.