BAŞKAN ELÇİN EKONOMİ KONULU PANELE KATILDI

Genel 30/12/2021 20:07

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası-Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği İşbirliğiyle düzenlen Ekonomi Paneli’ne katıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Ekonomi Paneli’ başlamadan önce şehrimizin coğrafi işaretli ürünleri sergilenerek tatlarına bakıldı.

Ekonomist Ali Ağaoğlu, Dünya Gazetesi Yazarı Ekonomist Hakan Güldağ ve ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Durmuş’un katılımlarıyla düzenlenen ekonomi paneli; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmasında konuşma yapan Başkan Elçin, coğrafi işaretli ürünlerin öneminden bahsederek şunları kaydetti:

“Artvin genelinde coğrafi işaret alan tescilli ürünlerimiz var. Belediye olarak coğrafi işaret için başvurduğumuz ürünlerde var. Bunlar çok önemli şeyler her zaman söylediğim gibi bunlar 10-15 yıl sonra gelen nesil iyi ki bu ürünlerin coğrafi işaretini almışlar diyecek.  Artık bir başkası Hopa Laz Böreğinin tescilini coğrafi işaretini alamayacak. Hatila Balı hem menşeiyle, hem de coğrafi işaretini kimse alamayacak işte o zaman bu ürünler kıymetlenecek markalanacak.  Bu konuda emeği geçen bütün Ticaret ve Sanayi Odalarına, onların kurmuş oldukları kooperatiflere özellikle de kadınlarımıza emekleri için çok teşekkür ediyorum.

Bir teşekkürü de sayın valimize yapmak istiyorum. Sayın Valimiz Artvin’de hangi ürünler marka olabilir hangi ürünler para eder, ekonomiye katkı nasıl sağlanır veya Artvin’e gelen yerli ya da yabancı turist nerede vakit geçirebilir, nere de konaklayabilir konusunda 3 senedir bunlara kafa yoruyor.  Sayın valimize bu süre içerisinde vermiş olduğu katkı ve ufkundan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın valimizin bir başka özelliği de temelini atalım sonra ne olursa olsun demiyor temelini atalım sonucunu da görebileceğimiz işler yapalım diyor. Onun içinde kendisine teşekkür ediyorum.

Zamanları ayırıp buraya kadar gelen hemşehrilerimize, panele katılım sağlayan ve katkılarından dolayı panelistlerimize de şimdiden teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmalarını tamamladı.

Panelde; Türkiye’de ekonomik gelişmeler ve beklentiler, Artvin’in ülke ekonomisinde ki yeri ve beklentileri, Turizm ve eğitimde Artvin nerede neler yapılmalı, Yöresel ürünler ve yöresel ürünlerin ülke ekonomisinde ki yeri konularının konuşuldu. Soru cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimi ile panel sona erdi.

Panele; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Yusufeli Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, AK Parti İl Başkanı Fatih Tahtalı, ARTSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.