HALKA HESAP VERİYORUZ

Genel 05/04/2022 13:12

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve 6 ilçenin Belediye Başkanları Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hem ilde hem de ilçelerde vatandaşlarla ‘Halkımıza Hesap Veriyoruz’ sloganıyla 3 yıllık faaliyetlerini anlattıkları toplantılar düzenlediler.

Artvin’deki Millet İttifakı yapan Sosyal Demokrat 7 Belediye “Halkımıza Hesap Veriyoruz” sloganıyla bir program düzenleyerek örnek bir uygulamaya imza attılar.

17 Mart 2022 tarihinde Ardanuç ’da başlayan program sırasıyla Arhavi, Şavşat, Borçka, Kemalpaşa, Hopa ve 31 Mart 2022 tarihinde Artvin Belediyesinin gerçekleştirdiği programla devam etti.

Belediye Başkanları sadece kendi ilçelerinde değil Yusufeli ve Murgul ilçelerinde de aynı programı düzenleyerek oradaki vatandaşlara da hesap verdi.

Böylelikle hangi belediye başkanının kendi ilçesinde neler yaptığını halk bizzat başkanların ağzından dinledi.

Murgul İlçesinde sonuncusu düzenlenen ‘Halkımıza Hesap Veriyoruz’ programının ardından CHP İl Başkanı Ahmet Biber Başkanlığında 7 Belediye Başkanı Basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen Basın Toplantısında doğalgazla ilgili sorulan soruya Başkan Elçin şu cevabı verdi;

“Bilgi kirliliğine son vermek gerekmektedir. 2019 yılında Akmercan Doğalgaz çalışmalarını Çayağzı Mahallesinde eksiksiz tamamladı.

Akmercan yaptığı kazı çalışmalarında tahrip ettiği üst yapının bedeli ile ilgili olarak Belediyemizle çelişkiye düştü.

Belediyemiz 2019 yılındaki kazı tahrip bedellerinde şirketle mutabık kalmayınca, 2020 yılı için kazı çalışmalarını durdurdu.

Belediyemiz 2020 yılı Temmuz ayında Akmercan Şirketi ile 2020 yılı Kazı tahrip bedeli konusunda anlaşınca, Doğalgaz çalışmaları 2020/Ağustos ayında başladı ve 2020 yılı Doğalgaz çalışmalarında hiçbir eksiklik olmadan hatta planlanandan daha çok aboneye ulaşıldı.

Bir şeyi hatırlatmak isterim; bilgi kirliliği yaparak Artvin Belediyesi Doğalgazın abonelere ulaşmasında zaman kaybettirdi iddiası tamamen yalan ve kasten yapılan propaganda dan kaynaklanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Yerel Seçimler öncesi kendi partisinin adayını desteklemek için Artvin’ e geldiğinde kendisini yanlış eksik ve yalan beyanlarla bilgilendirerek, Cumhurbaşkanına bile olmayan bir şeyi varmış gibi konuşturduklarını bütün hemşehrilerimiz bilmektedir. Cumhurbaşkanımız hatırlarsanız aynen ‘’  Geçtiğimiz yıl, Artvin'i doğal gaz ile buluşturduk mu? Biz buluştururuz ama yıllarca benim Ayşe, Fatma kardeşim ne yaptılar? Odundu, kömürdü, tezekti bunu kullandılar. Şimdi düğmeye basıyorsun daire ısınıyor. Modern olmak, medeni olmak bu’’ demişti.

2018 yılında yada 31 Mart 2019 tarihine kadar Artvin’de Doğalgaz kullanan biri var mıydı, propaganda bu, bunları Artvin’de söylüyorlar Artvinli inanmıyor ama, Artvinliler haricinde  dinleyen duyanlar inanıyor ve kirli bilgiler kamuoyuna doğruymuş gibi bu şekilde yansıtılıyor.

2020 yılında Doğalgaz imalatları eksik yapıldı geciktirildi bilgisi de aynı bilgi kirliliğiyle eşdeğerdir.

Bir konuyu hatırlatmak isterim, Akmercan Şirketi EPDK dan Artvin’in Doğalgaz Gaz dağıtım işini 30 yıl süre ile işletmek üzere ihale yoluyla almış.

İhale şartlarında tahrip ettiği yolları eski haline getirme ya da bedelini ödeme yükümlülüğü var ben tahrip edilen yolların parasını isterken kanunsuz hukuksuz bir şey istemediğim gibi, ilgili firmanın vecibelerini yerine getirmesi için Artvinlilerin hakkını savunuyorum.

Doğalgaz şirketi BOTAŞ tarafından Köprübaşına kadar getirilen Doğalgazı, Karayollarının kazı izni vermemesi nedeniyle yapamıyordu.

Belediye olarak Köprübaşından Şehir Merkezine kadar 5 Km. yolu Karayollarından devir aldık ve akabinde Doğalgaz çalışmaları başlamıştı. Biz olmasaydık Artvin’e Doğalgaz gelmemiş olacaktı bunu herkesin bilmesini özellikle belirtirim.

Köprübaşından Şehir merkezine kadar yolun Doğalgaz çalışması nedeniyle tahrip olan Asfalt yol halen daha niye yapılmadı diye Belediyemiz sorumlu tutulmakta, Biz bu yolu almasaydık ya Doğalgaz gelmeyecekti ya da Yolun Asfaltlanmamasının sorumlusu Belediyemiz değil Karayolları olacaktı. Bunu da kimse unutmamalıdır.

Doğalgaz projesi benim seçim vaadim değildi genel iktidarın bir politikasıydı. Her yere onlar becerebilseydi olsaydı 2018'de Doğalgaz için kazmayı vururlardı.

Doğalgazı Şavşat’a Nihat Başkan, Artvin'e de ben getirdim. Biz olmasaydık Artvin ve Şavşat doğalgazı bugün kullanamıyor olacaktı.

Bu yıl Artvin'in büyük bir tamamı doğalgazı kullanacak. Artvin'de 7.500 abone bugün doğalgazını yakacak durumdadır. 4.700 abonede aktif olarak doğalgaz kullanmaktadır.

Akmercan şirketinin 2021 yılı iş programında Yeni Mahalle (İskebe) ve Kolortadan Yeşilkent sitesine kadar Doğalgaz çalışması yoktu bunları geçen yılki programa eklettiren benim.

İskebe’dekiler “bu çukurlar ne olacak” diyorlar. “Mayıs gelince halledeceğiz” diyoruz sabredemiyorlar, ama bu adam buraya kadar doğalgaz getirdi diyen yok.” Diye konuştu