23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI MİLLİ ŞUURUMUZA YAKIŞIR ŞEKİLDE COŞKUYLA KUTLADIK

Genel 23/04/2022 20:57

Artvin Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Belediye önündeki alanda gün boyu gerçekleştirilen etkinliklere aileleriyle katılan binlerce çocuk şişme oyun alanlarında, paylaço, yüz boyama ve sihirbaz gösterilileri ile doyasıya eğlendi. Etkinliklerinin yanı sıra çocuklara ücretsiz dondurma ve pamuk şeker ikramında bulunuldu.

Artvin Belediyesinin bir diğer etkinliği ise; Ahmet Tanpınar Kültür Merkezinde 2 seans şeklinde Manço Tiyatrosunun çocuk tiyatrosu alanında sahnelediği  ‘Sevimli Dostlar’ oyunu çocuklar ve aileleri tarafından büyük beğeni topladı.

23 Nisan Şenlikleri Artvin Belediyesi önünden Valilik önüne kadar gerçekleştirilen Fener Alayı ve akabindeki havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Belediye önünde ki etkinliklerde konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk bayramı olduğunu ifade etti.

23 Nisan 1920’de Meclis’in açılmasının ardından bir sonraki yıl 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik bayramı olarak kutlanmaya başlandığını belirten Elçin, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha sonra bunu çocuklarımıza armağan etti. Dünya çocuk bayramı olarak kutlanıyor. Bunun dünyada eşi ve benzeri yok. 102’nci yılını kutluyoruz. Pandemiden de yeni çıktık. Çocuklarımız dışarı çıkamıyordu. Bu yıl çocuklarımız yeniden caddeleri, meydanları, alanları doldurdu. Burada çocuklarımız için özel oyun alanları oluşturduk. Gün boyu ücretsiz  dondurma ve pamuk şeker dağıttık. Çocuklarımızın eğlenmesi için bir etkinlik yaptık. Çokta güzel oldu. Büyük bir rağbet oldu. Her şey bu ülkenin  geleceği olan çocuklarımız için” diye konuştu.