ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞE KESİNTİSİZ DEVAM EDİYORUZ

Genel 05/05/2022 16:40

Artvin Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin Başkanlığında, Yeni Mahallede gerçekleştirildi.

Artvin Belediye Meclisi, Pandemi Şartları nedeniyle ara verilen halka açık Belediye Meclis Toplantılarına Mayıs Ayı Olağan Belediye Melis Toplantısında kaldığı yerden devam etti.

Meclis Toplantısı Başkan Elçin’in, alınan kararların Artvin’e hayırlı olması dileklerinde bulunmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı; 5 gündem 1 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlanması ile son buldu.

Halka açık bir şekilde gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısının ardından vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Elçin şu açıklamalarda bulundu;

“İl Özel İdaresi ile görüşüp program dahilinde önümüzdeki hafta hava durumunu da bağlı olarak Opet’ten yukarı ana arterleri asfaltlamaya başlayacağız. Alt yapı çalışmalarından dolayı ana artelerin dışındaki bozulan yolları da 2022 yılı içerisinde parke, beton veya asfalt olarak sil baştan sıfır olarak yapacağız.

Bizden önceki dönemlerde Kafkasör yolunun asfalt serimi, festival döneminde, Kültür Turizm Bakanlığı ve Özel İdare tarafından yapılıyordu. Bu yolu en çok bozan Orman Dairesidir. Orman araçları yüksek tonajla ister istemez ormandan geliyor ve yol bozuluyor.  Bizim bu 11 km’yi asfaltlamaya gücümüz yetmez. Kültür Turizm Bakanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğünden bu yolun asfaltlaması için talepte bulunacağız. Umarım özel idare ile yapacağız toplantıda olumlu karar çıkar” dedi.

Doğalgazla ile ilgili sorulan soru üzerine Başkan Elçin şu cevabı verdi;

“Bu yıl Ana arterlerdeki her yere doğalgaz gidecek. Yazkent’tekiler de üst Haypet’tekiler de rahat etsin doğalgaz her yere gelecek.”