ARTVİN 5. ULUSLARARASI OFF-ROAD YARIŞLARI TAMAMLANDI

Genel 28/07/2019 21:15

Artvin Belediyesi’nin destekleri ile Artvin Offroad Kulübü organizasyonunda bu yıl 5'incisi düzenlenen uluslararası off-road yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Artvin Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve İran'dan ekipler katıldı. Araçların motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde toplam 46 ekip, zorlu parkurda dereceye girmek için yarıştı. Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlaştırılan 2 bin metre uzunluğundaki 35 engelden oluşan parkurda zaman zaman zorlanırken, parkuru bitiremeyen araçlar iş makineleriyle pistten dışarı çıkarıldı. Yarışlarda S1 kategorisinde yarışlara Gürcistan'dan Grigol Brogi-Soso Soso, S2 kategorisinde İranlı Smoush Obhosi- Nonir Lehalil, S3 kategorisinde Cengiz Sarı- Mesut Tunç, S4 kategorisinde de Fatih Solmaz-Murat Solmaz çifti birinci oldu. Yarışlara katılan ve ilk startı veren Artvin Belediye Başkan vekili Nursal Bülbül, bu oyunların Artvin'in tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Bülbül, “organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Dileğim bu doğanın bu yeşilin bozulmadan gelecek nesillere aynı şekilde bırakmayı sağlarız” diyerek yarışmacılara başarılar diledi. Basın mensuplarına konuşan Artvin Off-Road Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, Uluslararası Artvin Ofroad yarışlarının bu yıl 5 ülkenin katılımıyla 5'incisini yaptıklarını kaydetti. Yılmaz, yarışlara katılım ve ilginin geçmiş yıllara oranla çok fazla olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Önceki senelere kıyasla parkuru zorlaştırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Orman etabımız var. Çamur geçişlerimiz, kütük geçişlerimiz gibi zorlu parkurlarımız var. Özellikle orman etabımız da yarışçıların Artvin'imizin güzel ormanlarını yeşilini görmelerini istedik. Kazasız belasız yarışları bitirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Yarışlar sonunda kategorilerinde birinci olanlara para ödülünün yanı sıra madalya verildi. Yarışları Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkan Vekili Nursal Bülbül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ve çok sayıda vatandaş izledi.